Buøy Gård

Velkommen til Buøy Gård som garantert vil gi deg en enestående smaksopplevelse av de sjeldne. Her kan du nyte fantastisk servering og herlige omgivelser på en vakker herregård som kan skilte med historie langt tilbake i tid.

Historie tilbake til 1600-tallet

Buøya er omgitt av et vakkert kystlandskap og kan by på en interessant historie som gammelt handelssted helt tilbake til 1600-tallet. Dette var faktisk det eneste store handelsstedet i området på den tiden. I og med at handelsstedene ofte lå langs kysten, var det naturlig å legge de nært et fiskefelt, som i dette tilfellet var fiskefeltet Buøyråsa.

Stedet drives i dag av ekteparet Fredrikke Aksnes Sverdrup og Thomas Valø. Faktisk har gården vært i Sverdrup-slekten helt tilbake til 1800-tallet, og Fredrikke er 6. generasjon i slekten. På 1830-tallet ble Buøya kjøpt av Peter Jacob Sverdrup som hadde flere sysler i løpet av hverdagen. Han drev blant annet med gårdsdrift, handel, samt kjøp og salg av fisk langs kysten nedover mot Bergen.

I takt med utvidelse og utbygging, ble stedet fort et samlingspunkt. I 1837 ble det bygd et flott herskapshus med en vakker prakthage på stedet, og straks ble det også opprettet posthus, bakeri og tingsted. Det ble bygd en brygge som kunne ta i mot både skipstrafikk og frakt, noe som også førte til at stedet ble et fast stoppested for bygderuten.

Gjestfrihet har stått i fokus for Sverdrup-familien gjennom alle år. Fra gammelt av ble selskaper gjerne feiret tre dager til ende, og til og med den dag i dag, oser det av gjestfrihet på Buøy Gård.

Eksepsjonell mat og drikke

Buøy Gård er stedet for alle som ønsker deilig mat og drikke fra ypperste hylle. Maten her tilberedes fra lokale råvarer dyrket i nærområdet, mens noen av råvarene er dyrket så lokalt som på selve gården.

Restauranten har fått svært gode omtaler fra både lokale og tilreisende. I 2017 kunne vi for andre år på rad finne Buøy Gård på listen «White Guide», som er den prestisjetunge listen over de beste restaurantene i Norden. Restauranten fikk også dette året et score på 69 poeng og ligger under kategorien «very fine».

Buøy Gård er den eneste restauranten i Nord-Trøndelag å finne på listen i 2017. Totalt sett ligger den på 41. plass blant 64 andre flotte norske restauranter.

Det som også er så spesielt med denne restauranten, er at de kun har en kokk. Imidlertid er stedet nå stengt for oppgradering. Planen er flere fasiliteter, flere ansatte, bedre restaurant, større kapasitet, enda bedre vinutvalg og enda bedre matopplevelser, samt høyre score og plassering på listen.

Men en enda større drøm er å få en Michelin-stjerne.

Meny

Menyen blir til stadighet endret på Buøy Gård – ja, faktisk endres den hver dag. Den tilpasses de ulike årstidene, hvilke råvarer som er å finne ut fra sesong og når de kan skilte med sine beste smaker.

Når du bestiller, er det mulig å be om å få satt opp en meny, men et ønske fra restaurantens side er å kunne få glede gjestene med en overraskende meny ved ankomst.

Prisen varierer ut fra antall retter. Du kan velge blant alt fra 4 retters til kr 645,- til 8 retters til kr 945,-. Vinmeny som er tilpasset rettene og menyen ligger på alt fra kr 455,- til 855,-.

Beliggenhet

Buøy Gård ligger på Buøya som kan nås med en 5 minutters fergetur med fergen Hofles – Geisnes. Det tilbys avganger flere ganger om dagen, helt fra tidlig morgen til sent på kveld, noe som byr på flotte muligheter for en dagstur fra Kolvereid som ligger ca. tre kvarter unna med bil.

Privacy Policy