Nærøy kulturhus

Kulturhuset i Nærøy har adresse Idrettsveien 1, Kolvereid. Kulturhuset har regionfunksjon for fire kommuner, inkludert Nærøy, Vikna, Leka og deler av Bindal, som alle ligger i regionen Ytre Namdal.

Det er nok ikke helt tilfeldig at kulturhuset for Nærøy kommune i Namdalen i Nord-Trøndelag har fått beliggenhet nettopp i Kolvereid. Kolvereid er nemlig Nærøy kommunes geografiske og trafikale knutepunkt. I Nærøy kommune finner vi også mindre bygder som Foldereid, Gravvik, Salsbruket, Abelvær, Ottersøya, Varøya, Måneset og Lund.

Hva skjer på huset?

Nærøy kulturhus har vært viktig for kommunen i en årrekke. Her tilbys en flott arena for teater og konserter, for både lokale og tilreisende artister, samt kino for alle som er glade i gode kinoopplevelser.

Nord-Trøndelag teater, Riksteateret og Rikskonserten benytter kulturhuset som fast spillested for sine teatre, konserter og lignende i området.

Kulturhuset kan også leies ut til både lokale og tilreisende som har behov for lokaler til et mindre eller større arrangement, eventuelt til møter eller konferanser. For booking eller mer informasjon om mulighetene, er du hjertelig velkommen til å kontakte Nærøy kulturhus Servicekontor på tlf. nummer 74 38 26 00.

Kulturhuset er åpent alle dager i uken.

Kjente teaterstykker fra Riksteateret

Riksteateret turnerer hvert år med ulike teaterstykker rundt om i Norge, og med det er det mange kjente og kjære nordmenn som har stått på scenen på Nærøy Kulturhus.

«En mann ved navn Ove»

Kanskje flere kjenner til suksessromanen «En mann ved navn Ove», skrevet av Fredrik Backman, samt teaterforestillingen med samme navn som Riksteateret har reist rundt med i 2017.

Hovedrollen spilles av ingen ringere enn vår kjente, kjære og smilende Sven Nordin. Mange kjenner sikkert Nordin fra før gjennom TV-komedien «Mot i Brøstet», hvor han sammen med Arve Opsahl, Nils Vogt, Siw Anita Andersen og Hild Lyrån skapte et smil om munnen på en rekke nordmenn som hadde benket seg ned foran TV-skjermen i beste sendetid.

Sven Nordin er også kjent fra filmen «Jeg er Dina», den morsomme TV-serien «Lillyhammer», «Elling»-filmene, og mye, mye mer.

Vel, tilbake til Nærøy Kulturhus som stolt kunne skilte med Riksteaterets oppføring av «En mann ved navn Ove» i mars 2017. Billettene gikk fort unna, og forestillingen fikk meget bra kritikk også her.

«Bukkene Bruse på Badeland»

Kulturhuset sørget også for god underholdning for barna i løpet av våren 2017 med blant annet Riksteaterets turne med «Bukkene Bruse på Badeland». Vi er jo alle kjent med at Bukkene Bruse skal til seters for å gjøre seg fete, men i dette morsomme teaterstykket tar de heller turen til Badeland, hvor selvfølgelig også trollet er på plass for å skremme de søte små bukkene. Forestillingen sørget for latter og smil blant både barn og voksne i salen.

«Min kamp»

Tidligere har også andre kjente norske skuespillere stått på scenen i Kolvereid. Vi kan blant annet nevne Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger som stod på scenen da Riksteaterets forestilling «Min kamp» ble fremført på Nærøy Kulturhus. Teaterstykket, som er basert på boksuksessen med samme navn, fikk også svært så flotte omtaler rundt omkring i Norges land.

Flotte artister har gledet mange nord-trøndere i Kolvereid

Det har heller ikke vært mangel på suverene artister og grupper som har bydd på herlige musikkopplevelser på Nærøy Kulturhus. Blant annet har musikkgruppa Vamp, som ga ut det fantastiske albumet «Liten fuggel» i 2012, gjestet scenen til fullsatt sal. Det samme har også mer lokale musikere gjort, blant annet Kolvereid Hornmusikklag med konserten «The Beatles».

Selvfølgelig blir heller ikke barn og unge glemt når det kommer til musikkopplevelser i Kolvereid. Blant annet har tenåringsidolene Marcus & Martinus, og artisten Katastrofe, sjarmert en rekke tenåringsjenter fra senen.

Privacy Policy