Opplev Salen og Salvassdraget

Namdalen er så absolutt stedet for alle som liker vakre og unike naturopplevelser, samt utendørs friluftsaktiviteter – vi snakker selvfølgelig om Salen og Salvassdraget.

Litt om området

Salen er det flotte naturområdet som ligger langs Salvassdraget. Området strekker seg fra innlandet ved Høylandet i øst og ut til Salsnes i vest.

Salen er ypperlig for alle som elsker å være ute i naturen med områdets flotte utvalg av grønne daler og flotte fjell, samt større og mindre vann og elver. Her tilbys perfekte fiske- og jaktmuligheter, og området er som skapt for friske og naturskjønne friluftsaktiviteter.

Ørret og røye

Salen og Salvassdraget er kjent for sine spektakulære fiskemuligheter. Området består av en rekke små og større vann, hvor man kan fiske både røye og ørret. Det sies at man i de lavtliggende vannene har større muligheter for å få mer fisk, i og med at disse vannene består av flere fiskearter og har svært gode gyteforhold. Fisken her er riktignok litt mindre, eller det vil si middels størrelse på alt fra 200 til 400 gram. Hvis du heller ønsker litt større fisk, kan du ta turen lengre opp mot fjellet og til de høyereliggende vannene som består av rene ørretbestander. Disse vannene er ikke like fiskerike i antall, men til gjengjeld kan du få en større fangst på kroken. Her kan du nemlig fiske fjellørret som ofte kan være på mer enn 1 kg.

Laksefiske

Når det kommer til laksefiske, er Salvassdraget et meget populært lakseførende vassdrag. Salvassdraget strekker seg fra havet og 40 km innover mot øst. Vassdraget består av to større innsjøer, Salsvatnet og Skørvstadvatnet, samt flere sidevassdrag som Hendeelva, Eidenelva, Sakselva og Saleva.

Vassdraget er populært for «smålaks» på rundt 2 kg.

Fiske i fjorden

Salen grenser også til Follafjorden og storhavet, noe som skaper ypperlige muligheter for laksefiske eller innlandsfiske i kombinasjon med fjordfiske. Her kan man leie båt og kose seg i den indre delen av fjorden som ligger i le for eventuelt dårlig vær, eller dra lenger ut på åpent hav for de mer erfarne. Fjorden er perfekt for sjøfiske og byr på fiskearter som tosk, sei, makrell, steinbit, breiflabb, brosme og kveite, samt skalldyr som krabbe og blåskjell.

Lars Monsen

De fleste nordmenn, i alle fall friluftinteresserte, har nok hørt om friluftsmannen Lars Monsen og NRK-serien «Monsen på Villspor». Kanskje en del også husker hans innspilling fra vakre, men utfordringsrike Salen.

Monsen ble kjørt til Juvika. Herfra skulle han ta seg over fjellet og deretter padle på en flåte nedover Sakselva og til slutt ta seg frem til målet som var Saksen Gård. Det ble imidlertid en stor utfordring for selv villmarshelten Lars Monsen, som denne gang faktisk ikke klarte tidsfristen.

Hende Gård i Salen

Salen består av en rekke historiske og vakre gårder, og noen av disse gårdene tilbyr også selskapslokaler og overnattingsmuligheter. En av dem er Hende Gård som ligger vakkert til i frodige omgivelser. Gården kan leies for ulike arrangementer som seminarer og møter for bedrifter, men også for familiesammenkomster som jubileum, bryllup og andre tilstelninger.

Hende Gård har mulighet til dekke bord for opptil 50 personer, hvor selskapsbordet blir dekket i fjøset. Stedet er også perfekt for bedrifter som ønsker en litt utradisjonell atmosfære for møter for opptil 30 personer. Nødvendig utstyr som flipover, whiteboard og prosjektor er selvfølgelig på plass.

Gården har totalt 8 soverom med totalt 14 senger, men det er også plass til overnattingsgjester i både huset og gamma.

Her tilbys altså ypperlige muligheter for et litt annerledes arrangement som eventuelt kan kombineres med herlige naturopplevelser og utradisjonell overnatting.

Privacy Policy